Limak Limra

Activiteiten Hotel Limak Limra – wat kan je in de buurt doen?

Kemer is een kustplaats in het zuidwesten van Turkije. Het heeft prachtige stranden en zeer helder zeewater. Het is een zeer populaire vakantiebestemming onder toeristen. Van oorsprong is Kemer een vissersdorp en was het moeilijk om vanuit hier naar de grote stad Antalya te gaan. In de afgelopen jaren is er meer veranderd en trokken er steeds meer buitenlanders naar Kemer. Het inwoneraantal is hierdoor in twintig jaar tijd wel tien keer verdubbeld. Maar wat is hier eigenlijk in de buurt te doen? Hieronder geven wij je een overzicht.

Mooie boten in de jachthaven

Voor veel bootliefhebbers of schippers is de jachthaven van Kemer een bekende aanmeer plaats. Je kunt hier allerlei soorten schepen zien liggen. De pleziervaart is vaak verassend mooi om te zien. De soms gigantische schepen liggen in de jachthaven aangemeerd waar je ze op het gemak eens kunt bekijken. Je hebt een uitzonderlijk mooi uitzicht op de jachthaven vanaf het Nomad Theme Park dat op een berg naar de stad is gebouwd. In het Nomad Theme Park kun je verder ook nog heerlijk wandelen en een kijkje nemen in de geschiedenis van het gebied. Het wordt ook aangeraden om eens een hapje te eten in dit park. Het restaurant van het park is erg leuk en lekker. De entree van het park kost slechts een paar euro.

Een dagje weg met de kinderen

Wil je een dagje weg met de kinderen? Op tien kilometer ten noorden van Kemer ligt Dinopark in de plaats Goynuk. Hier kun je van alles over dinosauriërs leren. Je hebt een planetarium, een bioscoop, een speeltuin waar kinderen terecht kunnen en genoeg fossielen om te bekijken. Je kunt een dag doorbrengen in het park met een speciale dino-tour.

Varen op een cruise

Liefhebbers van cruises kunnen vanuit de jachthaven meegaan op een cruiseschip. Je kunt de belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden van Antalya en de omgeving zien. En dan hebben we het natuurlijk over degene die aan de kust liggen. Bezoek mooie baaien, probeer wat te snorkelen en ga uiteindelijk verse vis eten aan de kust. De mooie stranden waar je langst vaart zijn daadwerkelijk prachtig en bieden je voldoende rust. De zee is helderblauw en kalm en is perfect om over te varen.

Bezoek het antieke Phaselis

Phaselis is een van oorsprong Griekse stad, net ten zuiden van Kemer. Het is een oude, antieke stad, die in eerste instantie niet erg opvalt. De stad ligt namelijk verborgen tussen de pijnboombossen. Het theater dat er staat is redelijk goed bewaard gebleven. En vanaf de hoofdstraat loop je zo naar beneden naar de baai. Het water is hier zeer helder en je hebt een geweldig uitzicht op de berg Olympos.

Romantiek in Kemer

Lekker genieten van het strand, het warme water? Dan zit je in vakantieplaats Kemer goed. Het strand van Kemer is in de zomer erg drukbezocht, want iedereen wil van dit mooie strand genieten. Heb je zin om wat rond te wandelen in Kemer? Bij de jachthaven liggen veel boten en vanaf daar kun je doorlopen naar het Moonlight Park. Dit is een gezellig klein parkje met een aantal barretjes waar muziek wordt gespeeld. Vooral in de avonden is dit een populaire plek, vanwege de romantische setting. Ideaal om even met je partner langs te lopen en een drankje te doen.

Omgeving

In het zuiden van Turkije ligt het plaatsje Kemer aan de Middellandse Zee. Een prachtige badplaats met eigen haven en boulevard. Een imposante witte klokkentoren is symbool van deze stad en heeft het lokale busstation in 2005 vervangen. De toeristische badplaats is ideaal omdat het ook op maximaal een uur rijden van Antalya af ligt, dus goed te bereiken vanaf het vliegveld. Vroeger was Kemer alleen maar per boot te bereiken, maar dat is tegenwoordig wel anders nu er een goede infrastructuur aanwezig is. Door toerisme is de stad op gang gekomen.

Bezoek de stad Antalya

Kemer staat niet bekend om zijn vele bezienswaardigheden, maar in de buurt is er echter veel te doen. Ga bijvoorbeeld eens naar de stad Antalya, dit is maar op één uur rijden van Kemer en met openbaar vervoer kun je er goed komen. Hier is genoeg te doen om meerdere dagen te vullen. Ga naar het archeologisch museum of bezoek het huis van de legerofficier Atatürk. Ook kun je naar het oude centrum van Antalya, Kaleici, gaan. Hier vind je nog overblijfselen van het oude Turkije, zoals de beroemde poort van Hadrianus.

Spectaculair uitzicht tijdens een gevaarlijk ritje

Vlakbij het Beydaglari Nationaal Park heb je een kabelbaan. Hier kunnen bezoekers een kabelbaan in gaan die een panoramisch en 360 graden zicht geven over de mooie omgeving. Er zijn twee cabines en er kunnen maar liefst 80 mensen in! Je bezoekt de berg Olympos en vanaf daar heb je een schitterend uitzicht. Je kunt hier rondwandelen en wat eten of weer de kabelbaan terugnemen. Je bent ongeveer 10 minuten met de kabelbaan onderweg. In het hoogseizoen kun je hier tussen 9.00 – 19.00 uur terecht.

Recent opgegraven stad

Iets ten zuiden van de stad Kemer ligt de recent opgegraven stad Rhodiapolis. De stad ligt bij Kumluca, in de bergen. Je kunt deze stad het best bereiken met een huurauto of met een taxi. Vraag in hotel Limak Limra ook naar mogelijkheden om hier te komen. Dit is echt weer een typische Griekse authentieke stad. Je vindt hier nog een theater, tempels, badhuizen, kerken, winkels. En nog veel meer. Dit is zeker een bezoekje waard! Niet alleen om alle historische elementen, maar ook het uitzicht over de baai en de bergen is fantastisch!

Trek de natuur in

Op ongeveer 30 kilometer van Antalya zit Göynük Canyon. Je kunt een wandeling maken door de bossen en bergen waarbij je een kristalheldere rivier beneden ziet. Je hebt ook zogenaamde glijbanen in de rotsen waar je af kunt gaan. Naast de mooie rivier, heeft de canyon ook heel mooie meren. Overal is het water helder en ideaal om even in af te koelen. Naast wandelen, kun je ook in dit gebied zwemmen, fietsen en raften. Je hebt hier prachtig uitzicht en komt helemaal tot rust.

Prachtig uitzicht over Kemer

Wil je echte rust ervaren? Dan zou je naar de Tahtal bergen kunnen gaan. Dit ligt op ongeveer 21 kilometer ten zuidwesten van Kemer. Je kunt naar boven lopen, wat best steil is, maar je kunt er ook voor kiezen om met een kabelwagentje naar boven te komen. Eenmaal boven kun je uitkijken over de stad Kemer en genieten van de stilte.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 615 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen