Limak Limra

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Limak Limra

Op welke manier geniet jij het meeste van een heerlijke zomervakantie? Vind je het lekker om alleen maar op het strand te liggen? Of vind je het ook leuk om dingen te ondernemen? Ga je bijvoorbeeld graag ’s ochtends naar een dorpje, waarna je ’s middags aan het zwembad gaat liggen? Of maak je ook graag excursies naar bijvoorbeeld natuurgebieden, bezienswaardigheden of overige toeristische trekpleisters? Indien je voor een verblijf in hotel Limak Limra kiest, kan je elke dag van jouw vakantie op een unieke manier indelen.

In de directe omgeving van dit hotel zijn namelijk allerlei leuke bezienswaardigheden te vinden. Sommige van deze bezienswaardigheden bevinden zich op korte afstand van het hotel, terwijl je voor andere bezienswaardigheden een stukje langer moet reizen. Onder aan de streep zijn alle bezienswaardigheden meer dan de moeite waard. Maar, om welke bezienswaardigheden gaat het dan? Wat zijn de leukste bezienswaardigheden in de buurt van het Limak Limra hotel? Wij zijn voor jou op onderzoek uitgegaan!

In dit artikel bespreken we de allerleukste bezienswaardigheden in de buurt van dit hotel. We bespreken daarbij niet alleen wat de bezienswaardigheid exact is, maar we geven je ook tips over bijvoorbeeld het kopen van tickets (indien noodzakelijk) en de manier waarop je bij de bezienswaardigheid kunt komen. Daarbij kunnen we je alvast één tip geven; in Turkije liggen de prijzen voor de taxi’s behoorlijk laag. Voor een relatief laag bedrag kan je met de taxi naar elke gewenste plek in omgeving gebracht worden; dit is vaak de makkelijkste en ook één van de goedkoopste opties. Uiteraard is het ook mogelijk om met het openbaar vervoer te gaan, maar daarbij ben je van meer factoren afhankelijk.

Kemer

Het hotel Limak Limra is gelegen in de Turkse badplaats Kemer. Deze badplaats heeft in de afgelopen jaren een gigantische groei door weten te maken. Deze groei is onder meer te danken aan het toerisme. Of beter gezegd; die groei is volledig te danken aan het toerisme. Meer en meer toeristen trokken in de afgelopen jaren naar Kemer toe, waardoor deze badplaats zich verder heeft weten te ontwikkelen.

Normaliter telt de stad Kemer ongeveer 18.000 inwoners, maar tijdens de warme maanden ligt het aantal inwoners/bezoekers een stuk hoger. Dat is te danken aan de verschillende hotels die in en rondom deze badplaats gebouwd zijn, waar Limak Limra één van de voorbeelden van is. In deze stad vind je echter niet alleen maar hotels, maar ook verschillende leuke winkelstraatjes en leuke terrasjes. In het centrum van Kemer kan je heerlijk rondstruinen, op een terrasje van de Turkse gezelligheid genieten of een lekker ijsje halen bij één van de kraampjes.

Als je graag een ochtend- of avondwandeling in Kemer wilt maken, willen wij je graag wijzen op de jachthaven. Enige tijd geleden is in Kemer een prachtige jachthaven gebouwd; hier liggen allerlei bootjes en schepen, maar je vindt hier ook een prachtige boulevard bij. Deze jachthaven leent zich uitstekend voor het maken van een leuke wandeling. Tijdens deze leuke wandeling kan je je ook vergapen aan de jachten die in deze haven liggen. Meer en meer rijke mensen trekken naar Kemer toe, waarbij zij graag met hun boot komen. Deze boten worden aangemeerd in de jachthaven van Kemer, waarbij het eigenlijk een strijd is wie de grootste boot heeft. Voor jou, als toerist, is het hierdoor erg leuk om een rondje in de jachthaven te lopen en te genieten van de boten, de gezelligheid én de heerlijke temperaturen. Over de temperaturen hoef je je in Kemer sowieso geen zorgen te maken; het is eigenlijk zomers altijd heerlijk weer, terwijl je in het voor- en najaar ook van hoge temperaturen geniet. Overigens is het ’s winters ook behoorlijk aangenaam in Kemer. Mede daarom kiezen veel senioren ervoor om in deze badplaats te overwinteren. Iets wat voor ons ook een droom is, aangezien het echt héérlijk vertoeven is in deze badplaats.

Antalya

Je hebt hierboven kunnen lezen dat het heerlijk vertoeven in Kemer is. Als je bereid bent om iets verder te reizen, is ook een bezoek aan Antalya aan te raden. Deze grote stad bevindt zich op zo’n 40 kilometer afstand van het hotel Limak Limra en heeft onwijs veel te bieden. In deze stad vind je onder meer een oud centrum, waarin je je kunt vergapen aan de prachtige, historische gebouwen. Verder vind je in deze stad ook leuke musea, een prachtige kustlijn en leuke winkelstraatjes. In deze grote stad vind je bovendien grote Turkse markten en winkelcentra terug. De perfecte plek als je graag namaakkleding wilt kopen; deze kleding is eigenlijk niet van echte kleding te onderscheiden, maar is vele malen goedkoper.

Tijdens een bezoek aan Antalya kan een bezoek aan de oude stad eigenlijk niet ontbreken. Deze oude stad is echt héél oud te noemen; in de tijd van de Romeinen was dit oude centrum al in gebruik. Hoe dit er vroeger zoal uitzag? Daar kan je achter komen tijdens een bezoek aan het centrale museum van de stad Antalya. Een bezoek aan dit museum is zeker aan te raden, maar probeer er wel ’s ochtends vroeg naar toe te gaan. Als het overdag heerlijk warm is, lig je hoogstwaarschijnlijk liever op het strand dan dat je in een museum rondloopt.

Mocht je graag even tot rust willen komen, is dat ook mogelijk in Antalya. In deze stad vind je niet alleen een geweldige kustlijn terug, maar ook een gezellige boulevard en een leuk centrum. Hier vind je allerlei terrasjes en restaurantjes waar je even van een verkoelend drankje kunt genieten. Bij een beachbar van een lekker koud drankje genieten, terwijl je uitkijkt over de zee; dat klinkt als een heerlijk vooruitzicht, niet waar?

Phaselis

In dit artikel houden we het vooralsnog bij leuke steden en dorpjes in de buurt. Als we het over een leuke stad in de buurt van Kemer hebben, spreken we al snel over Phaselis. Deze stad is onwijs oud te noemen en is daardoor een lust voor het oog om te aanschouwen. In deze stad vind je verschillende oude ruïnes terug, waaronder de ruïnes van een oud theater.

De stad is echter niet volledig vergaan. Nee, integendeel zelfs. De ruïnes zijn goed onderhouden en de stad kent bijvoorbeeld ook een prachtige baai. Als je naar deze baai toeloopt, kan je al snel één van de hoogste bergen in de buurt zien; de Olympos. Vanuit Phaselis heb je een prachtig uitzicht op deze indrukwekkende berg!

Göynük Canyon

Voor de natuurliefhebbers is er ook voldoende te zien in de omgeving. Je kunt bijvoorbeeld naar het Tahtal berggebied gaan, maar wij raden het natuurgebied Göynük Canyon meer aan. Dit natuurgebied ligt op ongeveer 20 minuten rijden afstand van Kemer en is werkelijk waar prachtig te noemen. In dit gebied vind je een geweldige rotspartij, indrukwekkende meren, allerlei heuvels/bergen en ook bosrijke gebieden. De meren zijn kraakhelder hier en bieden dus een perfecte mogelijkheid om even een frisse duik te nemen. Veel Turken uit de regio komen ook naar dit natuurpark toe, puur om te zwemmen en om te fietsen. In dit natuurpark kan je ook prachtige fietstochten maken; absoluut een aanrader tijdens jouw verblijf in het hotel Limak Limra te Kemer!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 615 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen